Categorii
calatorie povești ale oamenilor timp liber travel

O săptămână de neuitat în Cuba

Astăzi am vorbit cu o prietenă care a fost în Cayo Santa María și mi-a povestit experiența ei de acolo. Așa deci, am spus să vă spun și vouă cum e în Cuba. Stay tuned.

Cayo Santa María este o insulă din largul coastei centrale a nordului Cuba, în arhipelagul Jardines del Rey. Este cunoscută pentru plajele sale cu nisip alb și pentru stațiunile all-inclusive.

”Am fost cazată la hotelul Grand Memories, resort-ul este foarte frumos, mi-a plăcut foarte mult. Am stat o săptămână și am plătit 500 Euro, am zburat din Canada în Cuba. Mă gândesc că din România este mult mai greu.

Mi-au plăcut oamenii de acolo mult, sunt foarte dezghețați. Țin minte că mi-a spus cineva ce lucra acolo ”cu toată sărăcia noastră, noi ne știm distra”. Știu că medicii au salariul de trei milioane, oamenii care lucrează în entertainment au salariul de un milion jumătate, ca barman la fel.

Pe lângă resort-ul unde am fost, vreau să zic că totul era abandonat, fiind o țară comunistă toată lumea nu are voie să iasă din Cuba (mă refer la oamenii din Cuba), ei trebuie să se căsătorească cu altcineva din altă țară pentru a ieși din Cuba.

Cel mai mult m-a impresionat lucrul că noi aveam acolo cantina și ei nu mâncau nimic, mâncau după ce serveau oamenii și mâncau ce rămânea. La sfârșit de tot mâncau ce găseau pe acolo, îmi părea rău de ei, sunt foarte săraci.

Insula respectivă este minunată, am stat la hotel de 5 stele, am avut all-inclusive, băutură și mâncare, tot ce am vrut.

Merită să mergi în Cuba, măcar o dată în viață. Din toate țările unde am fost, m-a impresionat cel mai mult, fiind o țară din Caraibe. Facultățile acolo sunt gratuite, deoarece nu au bani. Ei primesc foarte multe haine, și eu le-am dat haine, bijuterii, machiaje fetelor, nu-mi plăcea să-i văd așa. Nu au firme, ca la noi, ei tot ce au sunt lucruri primite. Tot ce au amenajat ei, sunt din tratate cu spaniolii și americanii, de aceea își permit să fie insula așa de frumoasă.

Acolo era un teatru și făceau spectacole cu diferite teme, într-o seară era Michael Jackson, într-o seară era tematică medievală. Pe plajă, oamenii de la entertainment făceau aqua gym, atmosfera era foarte frumoasă, tot timpul era muzică, dansau, te invitau la dans.”

Mulțumesc Melisa-Liana Bartes pentru că mi-ai povestit experiența ta din Cuba și pentru pozele minunate.

Enjoy!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s